Start.

Fotogalerie.

Links.

Contact.

Inventarisatie archief Cor Janssen.

Cor Janssen (oprichter en oud-voorzitter van de Heemkundevereniging) heeft gedurende zijn leven een uitgebreid archief aangelegd  bestaande uit duizenden foto's, dia's, negatieven, kopieën uit boeken en tijdschriften,  tijdschriftartikelen, toneelstukken, liederen en kaarten m.b.t. Nederweert.

Dit archief is in 2010 door zijn weduwe nagelaten aan de Heemkundevereniging.
Op verzoek van het bestuur heeft Teun Scheijven (oud bibliothecaris) samen met Jeanne Heynen-Kessels het archief geordend en beschreven.

Zij hebben het archief ingedeeld in  49 hoofdstukken waardoor alleen al de inhoudsopgave een goede indruk geeft van de veelheid aan onderwerpen die zich in dit archief bevinden.

Het archief bevindt zich ten huize van de voorzitter Hein Jansen en is in te zien. Graag hiervoor een afspraak maken met Hein tel 0495-632893.

De complete inventarisatie is in te zien via deze website.